Máte rádi Raffaello? Pak vám určitě zachutná i tato zdravá lahodná varianta z kokosu a mandlí. Příprava je snadná a hodí se jako vánoční cukroví.
Co budete potřebovat?
- 2 šálky blanšírovaných mandlí
- ⅓ šálku agávového sirupu
- 1 a ½ šálku kokosového mléka
- 1 a ½ šálku kokosového másla
- 6 lžic kokosového oleje
- ½ šálku strouhaného neslazeného kokosu
Na obalení:
- ½ šálku strouhaného neslazeného kokosu
Postup:
- Předehřejte troubu na 150 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Na plech rozprostřete blanšírované mandle a pečte je asi 10–12 minut.
- Vyndejte mandle z trouby a nechte je vychladnout.
- Do středně velkého hrnce přidejte kokosový olej, kokosové mléko, kokosové máslo a agávový sirup. Zahřívejte na minimum, dokud se úplně nespojí a odstavte.
- V kuchyňském robotu nebo vysokorychlostním mixéru umixujte pražené mandle. Zpracujte na mandlové máslo asi 5–10 minut, dokud nebude úplně hladké.
- Do směsi kokosového oleje, mléka, másla a agávového sirupu vmíchejte vzniklé mandlové máslo a strouhaný kokos a nalijte do velké mísy.
- Nechte v lednici asi 1–2 hodiny, dokud směs nezměkne.
- Dlaněmi tvarujte malé kokosové kuličky a zaválejte do strouhaného kokosu.
A máte hotovo! Kuličky přeneste do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte v chladničce po dobu až dvou týdnů.