Znáte hummus? Ne? Pak přísaháme, že chutná o dost líp, než zní. Pokud hummus opravdu neznáte, představte si ho jako skvělou pomazánku z vařené cizrny. Nemaže se ale na chleba – kousky pečiva se v něm namáčejí (jako v dipu), stejně tak jako kousky čerstvé zeleniny. Skvělý je např. s mrkví, paprikou nebo řapíkatým celerem.
Co na tuhle dobrotu budete potřebovat?
- 2 plechovky cizrny
- ½ šálku tahini pasty
- ¼ šálku olivového oleje
- ½ šálku vody
- troška citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- špetka soli
Na dozdobení:
- extra panenský olivový olej
- paprika
- čerstvě nasekaná petrželka
A jak na přípravu?
- Cizrnu z plechovek propláchněte od nálevu.
- Všechny ingredience vhoďte do mixéru a zajistěte víko.
- Zapněte mixér a nechte ingredience spojit. Čím déle budete mixovat, tím krémovější texturu získáte. Nezapomeňte několikrát promíchat z krajů, aby se směs dokonale rozmixovala.
- Podle potřeby přidávejte vodu.
- Vzniklý hummus přendejte do malé servírovací misky a dozdobte olivovým olejem, paprikou a čerstvou petrželkou.
Dejte nám vědět, jak se vám hummus povedl, popř. svůj výtvor sdílejte na sociálních sítích s naším označením. Rádi vám dobrotu přesdílíme!